Freya er tilbake på Kadettangen i Bærum – politiet ber skuelystne holde seg unna

Hvalrossen Freya er tilbake ved Kadettangen badeplass i Bærum. Politiet ber samtidig om at skuelystne holder seg unna.

Hvalrossen Freya har de siste dagene oppholdt seg i Bærum. Torsdag formiddag ble politiet tilkalt da hun jaget en person som badet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Hvalrossen Freya har de siste dagene oppholdt seg i Bærum. Torsdag formiddag ble politiet tilkalt da hun jaget en person som badet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er mange skuelystne, også barn og unge uten voksne, på stedet. Det virker som om de ikke forstår risikoen ved å oppholde seg så nært dette ville dyret. Vi ber igjen folk om å være bevisst på risikoen og holde god avstand til dyret, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Havnesjefen er orientert, og har hengt opp flere plakater med advarsler i området. Det er også flere vektere på stedet.

Hvalrossen Freya har de siste dagene oppholdt seg i Bærum. Torsdag formiddag ble politiet tilkalt da hun jaget en person som badet. Den oppførte seg litt sint og hveste, kunne Oslo politidistrikt opplyse på Twitter.

De siste månedene har Freya vært både på øst- og vestsiden av Ytre Oslofjord. Hun ble observert i Kragerø 12. april, og ble for alvor kjendis et par måneder senere da hun tok seg til rette og slappet av i flere fritidsbåter.

17. juli ankom hun Oslo. Der skapte hun stor ståhei da hun tilbrakte flere dager i båthavnen i Frognerkilen, hvor store mengder skuelystne møtte opp både på lands og til vanns. Fiskeridirektoratet og flere har oppfordret skuelystne til å holde god avstand til Freya for å unngå at hun blir stresset.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer