Coronavirus

Fraværsgrensen på videregående endres midlertidig på grunn av coronaviruset

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapsminister Trine Skei Grande (V) endrer fraværsgrensen i videregående skole som følge av koronautbruddet. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kunnskapsminister Trine Skei Grande (V) endrer fraværsgrensen i videregående skole som følge av koronautbruddet. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Årsaken er at håndteringen av coronaviruset gjør at helsepersonell må bruke kapasiteten sin på dem som trenger det mest.

– Helsedirektoratet har bedt om at elever som har fravær av helsemessige grunner, slipper å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet sitt. Den oppfordringen følger vi og lemper på dokumentasjonskravet, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer