Tilhengere av den avgåtte presidenten Evo Morales brant dekk i El Alto i utkanten av Bolivias hovedstad La Paz tirsdag. Minst 30 mennesker er drept i voldshendelser i landet, etter det omstridte presidentvalget 20. oktober. Foto: AP / Natacha Pisarenko / NTB scanpix
Tilhengere av den avgåtte presidenten Evo Morales brant dekk i El Alto i utkanten av Bolivias hovedstad La Paz tirsdag. Minst 30 mennesker er drept i voldshendelser i landet, etter det omstridte presidentvalget 20. oktober. Foto: AP / Natacha Pisarenko / NTB scanpix Vis mer

Reiseråd til Bolivia

Fraråder alle reiser: - Dypt urovekkende

Utenriksdepartementet endrer reiserådet til Bolivia og fraråder reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.

Publisert

Departementet omtaler situasjonen i landet som bekymringsfull og viser til at minst 30 mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene i landet de siste ukene. Det vises også til meldinger om mulig unødvendig og uforholdsmessig bruk av makt fra politiets og hærens side.

– Dette er dypt urovekkende. Alle aktører må avstå fra voldsbruk, og drapene må etterforskes, understreker utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Departementet oppfordrer dem som måtte befinne seg i Bolivia, om å utvise forsiktighet, fordi demonstrasjoner raskt kan bli voldelige.

– Reisevirksomhet kan kompliseres som følge av uroen, heter det i reiserådet.

Norske borgere oppfordres til å registrere seg på UDs side reiseregistrering.no.

Universitetet i Bergen har oppfordret sine studenter i Bolivia til å reise hjem.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.