Reiseråd til Bolivia

Fraråder alle reiser: - Dypt urovekkende

Utenriksdepartementet endrer reiserådet til Bolivia og fraråder reiser til landet som ikke er strengt nødvendige.

Tilhengere av den avgåtte presidenten Evo Morales brant dekk i El Alto i utkanten av Bolivias hovedstad La Paz tirsdag. Minst 30 mennesker er drept i voldshendelser i landet, etter det omstridte presidentvalget 20. oktober. Foto: AP / Natacha Pisarenko / NTB scanpix
Tilhengere av den avgåtte presidenten Evo Morales brant dekk i El Alto i utkanten av Bolivias hovedstad La Paz tirsdag. Minst 30 mennesker er drept i voldshendelser i landet, etter det omstridte presidentvalget 20. oktober. Foto: AP / Natacha Pisarenko / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Departementet omtaler situasjonen i landet som bekymringsfull og viser til at minst 30 mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene i landet de siste ukene. Det vises også til meldinger om mulig unødvendig og uforholdsmessig bruk av makt fra politiets og hærens side.

– Dette er dypt urovekkende. Alle aktører må avstå fra voldsbruk, og drapene må etterforskes, understreker utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Departementet oppfordrer dem som måtte befinne seg i Bolivia, om å utvise forsiktighet, fordi demonstrasjoner raskt kan bli voldelige.

– Reisevirksomhet kan kompliseres som følge av uroen, heter det i reiserådet.

Norske borgere oppfordres til å registrere seg på UDs side reiseregistrering.no.

Universitetet i Bergen har oppfordret sine studenter i Bolivia til å reise hjem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer