Frappart skrev fotballhistorie – bare kvinner i dommertrioen

Frankrikes Stéphanie Frappart ble torsdag historisk. Hun er første kvinne til å lede en VM-kamp i fotball for menn med oppgjøret mellom Tyskland og Costa Rica.

Neuza Back (venstre) og Karen Diaz (høyre) før avspark i VM-kampen torsdag. I midten hoveddommer Stéphanie Frappart. Foto: Moises Castillo, AP / NTB
Neuza Back (venstre) og Karen Diaz (høyre) før avspark i VM-kampen torsdag. I midten hoveddommer Stéphanie Frappart. Foto: Moises Castillo, AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i Qatar-mesterskap har Frappart vært fjerdedommer. 38-årige Frappart er en av tre kvinnelige hoveddommere som er tatt ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar.

– Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sa Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina da Frappart ble utpekt til å lede kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

Neuza Back (Brasil) og Karen Diaz (Mexico) er med som assistentdommere.

(©NTB)

Mer om