27 døde:

Franske og britiske myndigheter saksøkes etter tragedie

Den franske hjelpeorganisasjonen Utopia 56 saksøker britisk kystvakt og fransk redningstjeneste etter at 27 migranter omkom i Den engelske kanal i november.

Fransk politi patruljerer strendene mot Den engelske kanal, i et forsøk på å hindre at migranter tar seg ulovlig over til Storbritannia. Foto: AP / NTB
Fransk politi patruljerer strendene mot Den engelske kanal, i et forsøk på å hindre at migranter tar seg ulovlig over til Storbritannia. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Migrantene omkom i et forlis da de forsøkte å krysse Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia 24. november.

Blant de omkomne var 16 irakiske kurdere, tre etiopiere, fire afghanere, en somalier og en egypter. Den yngste var bare sju år gammel, den eldste 46 år.

Ifølge søksmålet fra Utopia 56 sviktet både den franske redningstjenesten og den britiske kystvakten ved ikke straks å rykke ut da de mottok nødanrop.

De eneste to som overlevde forliset har i intervjuer med kurdiske medier fortalt hvordan de forgjeves meldte fra da gummibåten de var om bord i begynte å synke og motoren stanset.

Ifølge de to var svaret fra britisk side at båten befant seg i fransk farvann og derfor var Frankrikes ansvar. Den franske redningstjenesten hevdet på sin side at båten var britenes ansvar.

Tragedien utløste hissig ordkrig mellom britiske og franske myndigheter, som anklager hverandre for å gjøre for lite for å hindre at migranter krysser kanalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer