Fransk ordfører pågrepet etter utpressing med sexvideo

Ordføreren i den franske byen Saint-Étienne er pågrepet og siktet for å true en politisk rival med å lekke en sexvideo. Partiet hans vil eksludere ham.

Ordfører i den franske byen Saint-Etienne Gael Perdriau i forbindelse med en etterforskning om utpressing. Foto: ROMAIN LAFABREGUE / AFP
Ordfører i den franske byen Saint-Etienne Gael Perdriau i forbindelse med en etterforskning om utpressing. Foto: ROMAIN LAFABREGUE / AFP Vis mer
Publisert

Også fire nære allierte av ordfører Gaël Perdriau i industribyen ble pågrepet for utpressingsforsøket mot hans tidligere varaordfører, ifølge statsadvokaten i Lyon.

De fem etterforskes nå for brudd på privatlivets fred, grov utpressing og misbruk av offentlige midler. Etterforskningen dreier seg om en video som ble tatt opp i all hemmelighet på et hotellrom i Paris i 2014.

Videoen skal angivelig vise at ordførerens politiske rival sammen med en annen mann. Ordføreren skal ha ønsket å ødelegge mannens karriere og anklages for å sette opp en felle. Det var nyhetssiden Mediapart som brakte saken fram for offentligheten.

Perdriaus parti, det konservative Republikanerne, har kunngjort at de vil begynne en eksklusjonsprosess. Ordføreren var nestleder i partiet fram til i fjor.

– Republikanerne kan kun fordømme de skruppelløse metodene som ble brukt av Saint-Etiennes ordfører mot en politisk rival. Disse metodene er uverdige en representant for den franske republikk, skriver partiet i en uttalelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer