Frankrike til semifinale etter mesterlig EM-opphenting – Island møter Norge

Frankrikes håndballherrer lå lenge under med mange mål mot et B-preget Danmark, men vendte til 30-29-seier og slo Island ut av EM.

Hugo Descat scoret åtte ganger i Frankrikes EM-seier over Danmark. Foto: Tibor Illyes / MTI via AP / NTB
Hugo Descat scoret åtte ganger i Frankrikes EM-seier over Danmark. Foto: Tibor Illyes / MTI via AP / NTB Vis mer
Publisert

Dermed er det islendingene som fredag skal møte Norge i kamp om 5.-plassen i europamesterskapet. De knuste Montenegro tidligere onsdag, men fikk ikke hjelp av danskene. Femteplassen er viktig for det gir direkte VM-plass neste år.

Danmark hvilte Mikkel Hansen og flere andre stjernespillere mot Frankrike, men ledet 17-12 til pause, særlig takket være svakt keeperspill hos motstanderen. Den franske keeperduoen reddet bare ett skudd før pause.

De islandske spillerne røk ut av EM da Danmark klappet sammen mot Frankrike. Foto: Zsolt Szigetvary / MTI via AP / NTB
De islandske spillerne røk ut av EM da Danmark klappet sammen mot Frankrike. Foto: Zsolt Szigetvary / MTI via AP / NTB Vis mer

Etter hvilen hevet franskmennene seg, og Hugo Descat og Dika Mem bidro med åtte scoringer hver. Etter å ha ligget under hele kampen kvitterte Frankrike til 28-28 med vel tre minutter igjen. To raske Mem-scoringer ga seier på tampen.

– Jeg bare trodde på meg selv. Jeg gjorde noen feil i starten, men jeg bestemte meg for å fortsette å prøve. Jeg fikk også støtte av resten av laget, sa Mem etter åtte fulltreffere på 14 skudd.

Med seieren over Danmark tar OL-mester Frankrike gruppeseieren på innbyrdes oppgjør. Det gir EM-semifinale mot Sverige. Danmark skal møte Spania.

Island hadde håpet på hjelp fra Danmark, men med fransk poeng ble det 3.-plass i puljen. Dermed venter en duell mot Norge om 5.-plassen.

(©NTB)

VÅGALT: Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen er ikke redd for å by på seg selv, og akkurat det er de norske håndballgutta helt enig i. Video: Espen Lie Hansen / Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer