Frankrike stenger grensen for briter

Frankrike innfører strenge begrensninger på britiske reisende i håp om å holde den indiske koronavarianten ute.

En kvinne får koronavaksine i Saint-Quentin-en-Yvelines, vest for Paris. Foto: Christophe Ena/AP/NTB
En kvinne får koronavaksine i Saint-Quentin-en-Yvelines, vest for Paris. Foto: Christophe Ena/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Franske statsborgere og bosatte i Frankrike er unntatt, men briter og andre fra utenfor EU som kommer fra Storbritannia, må vise at de har svært gode grunner til å reise til Frankrike. De må også i karantene i sju dager.

Utenriksdepartementet definerer ikke hva gode grunner kan være, men har tidligere sagt at en grunn basert i familie, helse eller forretninger kan holde.

Frankrike opphevet i mars restriksjoner på tilreisende fra Storbritannia da smitten var på nedover og vaksineringen allerede var kommet langt. Nå sprer den mer smittsomme indiske varianten seg raskt i landet.

Tyskland har også innført tiltak for å holde den indiske varianten ute og innført et 14 dagers karantenekrav for alle reisende fra Storbritannia, selv om de tester negativt.

13.933 nye smittede er registrert i Frankrike siste døgn. 3206 koronasyke er innlagt på sykehusenes intensivavdelinger, en nedgang på 124, og 142 døde av viruset de siste 124 timene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer