Frankrike og Belgia letter coronarestriksjonene

Onsdag åpner Frankrike og Belgia for innendørsservering når landene går inn en ny fase av gjenåpningen.

Frankrike og Belgia letter på flere coronarestriksjoner onsdag, blant annet blir det lov med innendørsservering på restauranter og kafeer. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB
Frankrike og Belgia letter på flere coronarestriksjoner onsdag, blant annet blir det lov med innendørsservering på restauranter og kafeer. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB Vis mer
Publisert

Mens vaksineringen skyter fart i deler av Europa, vender også håpet tilbake.

– «Livet vil returnere til landet vårt», skrev Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter onsdag. Nå kan franskmennene endelig nyte et restaurantmåltid innendørs igjen og være ute til klokka 23 i stedet for å måtte gå hjem klokka 21.

Landet har hatt portforbud siden mars, men dersom alt går etter planen de neste dagene kan den fjernes helt 30. juni, melder franske myndigheter.

Frankrike åpner også treningssentre, letter på kravet om hjemmekontor, og åpner grensene for turister fra land med lave smittetall, skriver RFI. Det vil fortsatt være krav om munnbind, også utendørs.

Nabolandet Belgia letter også på coronarestriksjonene.

Den belgiske statsministeren Alexander De Croo kunngjorde onsdag at de åpner for innendørsservering på restauranter og kafeer, utvider åpningstidene for butikker, og letter på restriksjonene for sportsarenaer og kinosaler.

Situasjonen i Europa ser nå langt lysere ut enn den gjorde i starten av pandemien, da deler av regionen sto for noen av de verste smitteutbruddene i verden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer