Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Krigen i Syria

Frankrike hevder kjemiske våpen er blitt brukt i Syria

Frankrikes utenriksminister sier de har «indikasjoner» på at kjemiske våpen er blitt brukt under angrep i Idlib-provinsen i Syria tidligere denne måneden.

Publisert

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier at de foreløpig ikke har fått verifisert antakelsene. Han sier de kommer til å reagere dersom de får det bekreftet og de finner ut hvem som står bak.

USA har også truet med represalier dersom det antatte gassangrepet i Idlib-provinsen kan bevises.

Anklager om et nytt gassangrep ble framsatt av Hayat Tahrir al-Sham, en væpnet islamistgruppe som tidligere var knyttet til al-Qaida.

Opprørsgruppa hevder at deres krigere ble utsatt for et klorgass-angrep i Latakia-provinsen søndag 19. mai. Angrepet ble angivelig utført av syriske regjeringsstyrker.

USAs utenriksdepartement hevdet forrige uke at det er tegn til at Syrias regjering kan være i ferd med å gjenoppta bruk av kjemiske våpen. En talsperson for departementet viste til et påstått klorangrep søndag morgen nordvest i Syria.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.