Krigen i Syria

Frankrike hevder kjemiske våpen er blitt brukt i Syria

Frankrikes utenriksminister sier de har «indikasjoner» på at kjemiske våpen er blitt brukt under angrep i Idlib-provinsen i Syria tidligere denne måneden.

Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier at de foreløpig ikke har fått verifisert antakelsene. Han sier de kommer til å reagere dersom de får det bekreftet og de finner ut hvem som står bak.

USA har også truet med represalier dersom det antatte gassangrepet i Idlib-provinsen kan bevises.

Anklager om et nytt gassangrep ble framsatt av Hayat Tahrir al-Sham, en væpnet islamistgruppe som tidligere var knyttet til al-Qaida.

Opprørsgruppa hevder at deres krigere ble utsatt for et klorgass-angrep i Latakia-provinsen søndag 19. mai. Angrepet ble angivelig utført av syriske regjeringsstyrker.

USAs utenriksdepartement hevdet forrige uke at det er tegn til at Syrias regjering kan være i ferd med å gjenoppta bruk av kjemiske våpen. En talsperson for departementet viste til et påstått klorangrep søndag morgen nordvest i Syria.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer