Frankrike åpner terroretterforskning etter knivangrep på skole

Fransk antiterrorpoliti overtar etterforskningen av et knivangrep på en videregående skole i Arras der en lærer ble drept og to personer alvorlig skadd.

Nødetatene jobber på stedet ved skolen i Arras. Angrepet etterforskes som et terrorangrep. Foto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB
Nødetatene jobber på stedet ved skolen i Arras. Angrepet etterforskes som et terrorangrep. Foto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fransk antiterrorpoliti leder etterforskningen av angrepet. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Han er tidligere elev ved skolen.

Det er snakk om en russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn. Etterretningstjenesten melder om at han har blitt fulgt nøye med på siden sommeren med spaning og telefonovervåking, og at han ble oppsøkt så sent som torsdag, skriver AP.

Kritisk skadd

Tilstanden er kritisk for en annen lærer og en sikkerhetsvakt som også ble angrepet.

Julie Duhamel fra lærefagforeningen Unsa forteller til Franceinfo at lærere hadde lagt merke til den mistenkte gjerningsmannens radikalisering «for noen år siden».

Ifølge fransk politi er det imidlertid ingenting som tyder på at angrepet var motivert av hendelsene på Gazastripen.

Macron-besøk

Innenriksminister Gérald Darmanin har bekreftet i sosiale medier at gjerningspersonen og hans bror er pågrepet. Frankrikes president Emmanuel Macron reiser til Arras fredag for å besøke skolen og møte ansatte og pårørende.

Arras er en by i Nord-Frankrike, sørvest for byen Lille.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer