Frankrike advarer mot enda varmere vær

Franske myndigheter har fredag utstedt en advarsel om enda varmere vær. Gradestokken har i enkelte deler av landet passert 40 grader.

Hetebølgen i Frankrike er kommet unormalt tidlig på sommeren. Her en mann som forsøker å kjøle seg ned ved en fontene foran Eiffeltårnet. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Hetebølgen i Frankrike er kommet unormalt tidlig på sommeren. Her en mann som forsøker å kjøle seg ned ved en fontene foran Eiffeltårnet. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge meteorologer har Frankrike aldri tidligere vært rammet av en så intens hetebølge så tidlig på sommeren. Og Météo France har varslet enda varmere vær lørdag.

Både i Paris, Lyon og Strasbourg er det innført restriksjoner på bilkjøring for å minske forurensningen. Fartsgrensene er senket, og det er kun kjøretøy med en spesiell miljøsertifisering som får være på veiene.

I Paris holdes parkene åpne utover kvelden for at folk skal ha mulighet til å kjøle seg ned.

Også Spania har de siste dagene vært rammet av særdeles varmt vær, og flere steder i landet er det brutt ut skogbrann. I regionen Sierra de La Culebra nordvest i landet er rundt 200 innbyggere evakuert, mens over 3.000 mennesker måtte forlate en fornøyelsespark sentralt i Spania på grunn av en kraftig brann like ved.

Det brenner i nærheten av Pujerra sør i Spania. Flere steder i landet kjemper brannmannskaper mot branner som har brutt ut under hetebølgen. Temperaturen ligger på mellom 35 og 40 grader. Foto: Alex Zea / Europa Press via AP / NTB
Det brenner i nærheten av Pujerra sør i Spania. Flere steder i landet kjemper brannmannskaper mot branner som har brutt ut under hetebølgen. Temperaturen ligger på mellom 35 og 40 grader. Foto: Alex Zea / Europa Press via AP / NTB Vis mer

Brannmannskaper kjemper mot skogbranner flere andre steder, deriblant i Catalonia, der værforholdene gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Temperaturen lå fredag på over 35 grader i store deler av landet, og enkelte steder ble det målt over 40 grader.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer