Framtidsoptimismen kraftig styrket i Norge

For første gang siden nedstengingen i fjor vår er det flere framtidsoptimister enn -pessimister her til lands, viser forventningsbarometeret fra Finans Norge.

En varm sommerdag på Bryggen i Bergen - før coronapandemien. Foto: Marianne Løvland / NTB
En varm sommerdag på Bryggen i Bergen - før coronapandemien. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

– Norge er i ferd med å se slutten på pandemien og starten på en markert vekst i norsk økonomi. Det er vanskelig å tolke Forventningsbarometeret for andre kvartal på annen måte, skriver Finans Norge i rapporten.

– Det er naturlig å tolke dette som at de aller fleste nå forventer å få vaksine i løpet av noen måneder. På den måten kan vi begynne å vende tilbake til et mer normalt liv og en mer normal økonomi, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Fire kvartal med pessimisme

Forventningsbarometeret er et kvartalsvis samarbeid mellom Finans Norge og Kantar TNS. Barometeret måler norske husholdningers forventninger til egen og landets økonomi og består av fem enkeltindikatorer (spørsmål) som samles i en hovedindikator.

I undersøkelsen som er utført fra 6. til 11. mai, ender hovedindikatoren, juster for sesong- og tilfeldige variasjoner, på 2,5. Det skjer etter fire kvartaler der den har vært på minussiden, -5,4 i andre kvartal i fjor, -11,3 i tredje, -9,9 i fjerde og -3,2 i første kvartal i år.

Et positivt tall betyr at det er flere optimister enn pessimister, og størrelsen på tallet viser hvor mange flere det er i den ene eller den andre gruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer