Fra onsdag får du posten annenhver dag

Postomdeling annenhver dag er en av regelendringene som trer i kraft 1. juli. Endringene i bioteknologiloven trer også i kraft fra onsdag.

Framover kommer posten kun annenhver dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Framover kommer posten kun annenhver dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Digitaliseringen og fallende brevvolumer er blant grunnene til reduksjon i antall omdelingsdager, skriver Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Endringen betyr at posten leveres annenhver hverdag i en toukerssyklus: mandag, onsdag og fredag den ene uka, og tirsdag og torsdag den andre uka. Avisombæring skal fortsatt foregå seks dager i uka, foreløpig fram til 2022, og post i butikk vil være åpent som før.

Assistert befruktning

Fra onsdag trer en rekke endringer i bioteknologiloven i kraft – endringer som ble vedtatt i Stortinget i mai. Blant annet blir det tillatt med assistert befruktning for enslige kvinner – en beslutning som har vært svært etterlengtet for mange, men som også har vært omdiskutert.

Den nye loven tar opp assistert befruktning, fosterdiagnostikk, forskning, genterapi, genetiske undersøkelser og preimplantasjonsdiagnostikk. Eggdonasjon innføres imidlertid først fra 1. januar neste år, og tilbudet om tidlig ultralyd og blodprøven NIPT er ikke på plass ennå.

Til sammen 17 regelendringer som ligger under Finansdepartementet trer også i kraft fra 1. juli. Blant annet oppheves særregelen om full elavgift for utvinning av kryptovaluta ved datasentre. Dette skjer fordi det har vist seg vanskelig å gjennomføre og lite forenelig med EØS-regelverket å ha full elavgift for bare denne delen av datasentrenes virksomhet, skriver Finansdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer