Fox-profil skrev i SMS at han hater Trump

Den profilerte Fox News-kommentatoren Tucker Carlson skrev i en SMS i 2021 at han hatet tidligere president Donald Trump «lidenskapelig».

Fox News-programleder Tucker Carlson (til venstre) skrev i en SMS i 2021 at han hater USAs ekspresident Donald Trump (til høyre), og at han ikke kunne vente til han slapp å snakke om ham på TV. Her er de to fotografert i juli 2022. I midten står Trumps sønn Donald Trump junior. Foto: Seth Wenig / AP / NTB
Fox News-programleder Tucker Carlson (til venstre) skrev i en SMS i 2021 at han hater USAs ekspresident Donald Trump (til høyre), og at han ikke kunne vente til han slapp å snakke om ham på TV. Her er de to fotografert i juli 2022. I midten står Trumps sønn Donald Trump junior. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg hater ham lidenskapelig», skrev Carlson om Trump i en tekstmelding 4. januar 2021.

SMS-en har blitt kjent gjennom rettspapirer fra injuriesøksmålet Dominion Voting Systems har reist mot Fox News. Søksmålet handler om hvordan kanalens ansatte fremstilte Trumps falske påstander om at han tapte valget i 2020 på grunn av valgfusk.

Den ble kjent nesten samtidig som Trump hyllet Carlson i sosiale medier. Ekspresidenten mener Carlson gjør en «flott jobb» med å vise deler av overvåkingsmaterialet fra stormingen av Kongressen.

Carlson fikk overvåkingsmaterialet fra republikaneren Kevin McCarthy, som er speaker i Representantenes hus, og har brukt det til å male et bilde av opprøret som en fredelig demonstrasjon.

Injuriesøksmål

Dominion mener de ble utpekt av Fox News som ansvarlige for den angivelige valgpåvirkningen, og ber om 1,6 milliarder dollar i erstatning.

I rettspapirene har det allerede blitt avslørt hvordan både ledere og programledere i Fox tvilte på påstandene om valgfusk, samtidig som de fremmet dem på TV.

Den russiske regissøren Karen Sjakhnazaro sjokkerer med uttalelser om krigen på russisk statlig TV. Video: Twitter/Francis Scarr. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Påstandene ble undersøkt av tjenestepersoner og domstoler både i delstatene og på føderalt nivå, og det ble gjort grundige gjennomganger i vippestatene uten at det ble funnet bevis på valgfusk. Også Trumps justisminister slo fast at det ikke skjedde noe som ville endret utfallet av valget.

Trump holder likevel fortsatt fast ved at han tapte valget på uredelig vis.

Fox var angivelig bekymret for sviktende seertall, da Trump-støttespillere hadde vendt kanalen ryggen etter at den var den første til å erklære at Joe Biden kom til å vinne Arizona på valgkvelden, noe som viste seg å stemme.

– Ingen oppside med Trump

Den 4. januar, to dager før Trump-støttespillere stormet Kongressen, skrev Carlson i en samtale over SMS med en ikke navngitt person at «vi er veldig, veldig nære å kunne ignorere Trump de fleste kvelder».

Videre het det at «Jeg kan virkelig ikke vente».

Carlson skrev at han ikke tvilte på at det var fusk i valget, men at Trump og advokatene hans hadde påført troverdigheten til saken – og mediepersonligheter som ham selv – så stor skade at «det er til å bli rasende av».

Med henvisning til Trumps fire år som president, skrev Carlson at «Vi later alle som at vi har masse å vise til, fordi det å innrømme at det har vært en katastrofe vil være for tungt å svelge».

– Men kom igjen, det er virkelig ingen oppside med Trump, skrev Carlson.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer