Joar Hoff er død

Fotballtrener Joar Hoff er død

Joar Hoff, som trente Lillestrøm opp fra nivå tre i 1973 og til seriegull i 1976, er død etter lengre tids sykdom. Han ble 80 år gammel.

Joar Hoff (ytterst til høyre) med Lillestrøms tropp i toppserien fotball i 1975, den første av en sammenhengende rekke sesonger på øverste nivå i fotball som ennå ikke er brutt. Arkivfoto: NTB scanpix
Joar Hoff (ytterst til høyre) med Lillestrøms tropp i toppserien fotball i 1975, den første av en sammenhengende rekke sesonger på øverste nivå i fotball som ennå ikke er brutt. Arkivfoto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det skriver Lillestrøm Sportsklubb på sitt nettsted.

Joar Hoff trente Lillestrøms A-lag i til sammen fire sesonger. Under ham ble det opprykk fra daværende 3. divisjon i 1973. To år senere trente han laget i den første sesongen etter opprykket til toppdivisjonen, der klubben nå har vært sammenhengende i 45 sesonger. I 1976 ble det seriegull.

Han var tilbake som Lillestrøm-trener i 1982, da det ble bronse i serien. Fem år tidligere trente han erkerivalen Vålerenga i øverste divisjon. Han hadde også mange andre trenerjobber og andre verv i fotballen. Blant annet var han i Lørenskog John Carews første trener på seniorlag.

Han var eldre bror av Ivar Hoff, en annen profilert fotballtrener og -leder som også har markert seg som ekspertkommentator for TV 2.

– Joar Hoff er en av LSK-historiens mest markante trenerpersonligheter, men også i resten av Fotball-Norge har han satt dype spor. Vi lyser fred over hans minne, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

– Dette var en trist nyhet. Joar var en alle tiders kar og har mye av æren for den framgangen LSK hadde på 1970-tallet, sier klubblegenden Tom Lund til Romerikes Blad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer