Fotballspiller kommer ut av skapet: - Det har tatt meg år

Australieren Andy Brennan (26) ble tirsdag en av svært få mannlige fotballspillere til å stå fram som homofil.

Publisert

– Det har tatt meg år å bli komfortabel å si dette: Jeg er homofil, la Brennan ut via Instagram.

– Jeg var redd for hvordan dette ville påvirke mine vennskap, forholdet til lagkamerater og familie. Men støtten fra folk rundt med, har gjort at jeg klarte å ta det siste steget og være helt åpen.

Brennan har en fortid i Australias øverste divisjon, men han spiller nå på nivå to.

Det er nesten ikke mannlige fotballspillere på høyt nivå som har stått fram som homoseksuelle. I fjor sa Chelsea-spiss Olivier Giroud dette til avisen Le Figaro: – Det vil være umulig å stå fram.

I 2014 ble tyskeren Thomas Hitzlsperger (50 A-landskamper for Tyskland) den første profilerte fotballprofilen på mange år som offentliggjorde at han var homofil. Han er i dag sportsdirektør i Stuttgart.

Norges landslagsspiller Mats Møller Dæhli har engasjert seg i saken. – Det spesielle med fotballen er at det ikke er noen aktive på toppnivå i Europa som har stått fram som homofil, sa Dæhli til Nettavisen i fjor.

– Da stiller man seg automatisk spørsmålet om spillere, trenere og alle som er involvert gjør nok for det. For det kan jo ikke være riktig.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.