Fotballspiller kommer ut av skapet: - Det har tatt meg år

Australieren Andy Brennan (26) ble tirsdag en av svært få mannlige fotballspillere til å stå fram som homofil.

Publisert
Sist oppdatert

– Det har tatt meg år å bli komfortabel å si dette: Jeg er homofil, la Brennan ut via Instagram.

– Jeg var redd for hvordan dette ville påvirke mine vennskap, forholdet til lagkamerater og familie. Men støtten fra folk rundt med, har gjort at jeg klarte å ta det siste steget og være helt åpen.

Brennan har en fortid i Australias øverste divisjon, men han spiller nå på nivå to.

Det er nesten ikke mannlige fotballspillere på høyt nivå som har stått fram som homoseksuelle. I fjor sa Chelsea-spiss Olivier Giroud dette til avisen Le Figaro: – Det vil være umulig å stå fram.

I 2014 ble tyskeren Thomas Hitzlsperger (50 A-landskamper for Tyskland) den første profilerte fotballprofilen på mange år som offentliggjorde at han var homofil. Han er i dag sportsdirektør i Stuttgart.

Norges landslagsspiller Mats Møller Dæhli har engasjert seg i saken. – Det spesielle med fotballen er at det ikke er noen aktive på toppnivå i Europa som har stått fram som homofil, sa Dæhli til Nettavisen i fjor.

– Da stiller man seg automatisk spørsmålet om spillere, trenere og alle som er involvert gjør nok for det. For det kan jo ikke være riktig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer