Ny rapport:

Fotballen får skylden for høye smittetall blant menn i England

En undersøkelse gjennomført ved Imperial College antyder at fotball kan være en av grunnene til at menn oftere blir smittet enn kvinner i England.

Store ansamlinger av fotball-glade menn kan være årsaken til kjønnsforskjeller i smittetall. Foto: Zac Goodwin/PA via AP
Store ansamlinger av fotball-glade menn kan være årsaken til kjønnsforskjeller i smittetall. Foto: Zac Goodwin/PA via AP Vis mer
Publisert

I studien kommer det fram at det er en betydelig smitteforskjell mellom kvinner og menn i England.

Analyser av nyere testresultater viser at andelen positive covid-19-prøver for menn var 0,7 prosent, mens den for kvinner bare var 0,5 prosent. Ekspertene knytter nå resultatene mot økende grad av sosialisering, og trekker fram fotball-EM som en mulig årsak.

– På grunn av timing, så kan det godt være at fotball er årsaken til at menn sosialiserer seg mer enn normalt, uttaler virusekspert ved Imperial College Steven Riley.

Fotballfans har samlet seg på arenaer, puber og andre møtesteder for å følge «Three Lions» sitt forsøk på å hente fotballen hjem.

Nesten 2.000 smittetilfeller er knyttet til Skottland-tilhengere sin reise til London, for å se oppgjøret mellom Skottland-England.

Den smittsomme delta-varianten herjer fortiden i Storbritannia, og det ble rapportert om mer enn 32.000 positive tester på onsdag.

(©NTB)

Mer om