Fotballdommer raser mot netthets – mener det ødelegger rekrutteringen

Bundesliga-dommer Felix Zwayer mener hat mot dommere i sosiale medier påvirker unge lovende talenter.

Dortmund-supportere og tyske fotballfans generelt er lidenskapelige. Dommer Felix Zwayer mener hat mot dommere i sosiale medier ødelegger for rekrutteringen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Dortmund-supportere og tyske fotballfans generelt er lidenskapelige. Dommer Felix Zwayer mener hat mot dommere i sosiale medier ødelegger for rekrutteringen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Hvordan skal vi tiltrekke oss unge mennesker hvis folk går over styr om dommere i sosiale medier helg etter helg uten å være objektive? Det er ikke spesielt sexy. Unge mennesker er derfor ikke interessert i jobben, sier Zwayer.

Dommeren har bevisst tatt avstand fra sosiale medier.

– Da jeg begynte i 1994, var det omkring 80.000 dommere i Tyskland. I dag er vi omtrent halvparten. Du kan fortsette å regne og lure på hvor lenge det fortsatt vil være amatørfotball med dommere. Utviklingen er ødeleggende.

Sist sesong mottok Zwayer selv hatmeldinger og en drapstrussel etter å ha dømt en kamp mellom Borussia Dortmund og Bayern München.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer