Fossilbiler forbys i deler av Stockholm sentrum

Bensin- og dieselbiler forbys i deler av sentrum i Stockholm fra og med 2025.

Hamngatan i sentrum av Stockholm på et bilde fra 2013. Området der bensinbiler forbys, avgrenses av Hamngatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan og Sveavägen. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT / NTB
Hamngatan i sentrum av Stockholm på et bilde fra 2013. Området der bensinbiler forbys, avgrenses av Hamngatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan og Sveavägen. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stockholm kommune styres av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet, og de rødgrønne partiene er nå blitt enige om det nye bilkravet.

– Målet er å skape et bedre luft- og lydmiljø for dem som bor her, sier trafikkborgarråd Lars Strömgren fra Miljöpartiet til SVT.

Området som omfattes av forbudet, er 20 kvartaler stort. I utgangspunktet blir bare elbiler og gasskjøretøyer med lave utslipp tillatt her. For tyngre kjøretøyer tillates også ladehybrider med lave utslipp.

Opposisjonen i kommunen er sterkt kritisk til endringen.

– Dette er ideologisk symbolpolitikk, sier Dennis Wedin fra Moderaterna.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer