Fosnæs tok gull på 20 km fellesstart – har to medaljer i U23-VM

Kristin Austgulen Fosnæs gikk til topps på kvinnenes 20 kilometer klassisk fellesstart i U23-VM. Margrethe Bergane tok bronsen.

Kristin Austgulen Fosnæs gikk inn til gull på 20 km klassisk fellesstart i U23-VM i Canada tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kristin Austgulen Fosnæs gikk inn til gull på 20 km klassisk fellesstart i U23-VM i Canada tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergane holdt et stort tempo fra start og holdt seg stort sett i front gjennom nesten samtlige to mil. Fosnæs, som tok sølv på sprinten søndag, var imidlertid ustoppelig i spurten. Sølvet gikk Lisa Lohmann fra Tyskland.

Det var tøffe løyper med lange motbakker som passer gode diagonalløpere. Det var den samme 5-kilometersløyfa som ble brukt under OL i 2010.

– Det føles bare helt utrolig. Jeg trodde ikke jeg skulle få det til, og nå er jeg utrolig glad, sa Fosnæs til NRK.

– Jeg elsker Canada og er egentlig helt målløs, fortsattte gullvinneren fra Fossum.

Jobbet hardt

De norske løperne hang alle bra med i teten på den første av fire runder. Konnerud-løper Bergane fikk etter hvert hjelp fra Emma Kirkeberg Mørk fra Drammen, men både Fosnæs og sprint-bronsevinner Sigrid Leseth Føyen fra Kjelsås hang bra med opp til toppen. Føyen mistet derimot tetfeltet på vei ned til stadion på den andre runden.

På tredje runde måtte også Mørk slippe. Av de utenlandske konkurrentene var det bare tyske Lohmann som klarte å følge tempoet til de to norske løperne på tredjerunden opp til toppen.

Stakk fra

Ut på den siste runden var det sju løpere som hadde samlet seg. De tre i tet klarte derimot tidlig å stikke fra, og den siste runden handlet om hvem av Bergane, Fosnæs og Lohmann som skulle stikke av med gullet, sølvet og bronsen.

Fosnæs seiret 2,3 sekund foran Lohmann og 7,3 foran Bergane.

Mørk endte på sjuendeplass, mens Føyen ble nummer ti.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer