Fosen-aksjonistene får audiens hos kongen mandag

– Hans Majestet Kongen mottar representanter for Fosen-aksjonen i audiens mandag, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Sven Gjeruldsen.

Fosen-aksjonistene hadde fredag ettermiddag slått seg ned på Slottsplassen for å markere at det er to år siden Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen strider med urfolks rettigheter og menneskerettighetene. Foto: Emilie Holtet / NTB
Fosen-aksjonistene hadde fredag ettermiddag slått seg ned på Slottsplassen for å markere at det er to år siden Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen strider med urfolks rettigheter og menneskerettighetene. Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil også være til stede, sier Gjeruldsen til NTB.

Audiensen er klokken 12.15 mandag.

Det var på tredje dag av den pågående aksjonen, som startet 11. oktober, at aktivistene sendte en henvendelse til kongehuset med forespørsel om audiens hos kongen.

– Nå har de fått svar fra kongehuset og skal få audiens hos Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen kommende mandag, skrev Natur og Ungdom i en pressemelding fredag ettermiddag.

Leder Elle Nystad i NSR-Nuorat sier de er takknemlige for at kong Harald vil møte dem.

– Vi har ingen andre steder å gå. Vi håper Hans Majestet vil lytte til oss og minne den ansvarlige staten om sitt ansvar, sier hun.

Fosen-aksjonene fortsatte fredag morgen med blokkering av elleve departementer. Flere aksjonister ble båret vekk av politiet. Litt før klokken 11 avviklet aksjonistene blokaden og dro til Slottsplassen.

– Jeg er ubeskrivelig stolt av alle aktivistene bak Fosen-aksjonen. Det er en så rå kraft i denne folkebevegelsen. Takk til alle som har trosset oktoberkulde og regn, sovet i lávvu utenfor Stortinget, vist mot til å joike i vandrehallen og sittet i blokade foran Statkraft og departementer, sier Ella Marie Hætta Isaksen i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer