Forvekslet desinfeksjonsmiddel med saft – nå er saken henlagt

To kunder ved Ikea i Leangen i Trondheim drakk i august desinfeksjonsmiddel som de trodde var saft. Etter en etterforskning har politiet nå henlagt saken.

Saken om to Ikea-kunder som forvekslet desinfeksjonsmiddel med saft, er henlagt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Trondheim 20210202. Ikea på Leangen i Trondheim.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Saken om to Ikea-kunder som forvekslet desinfeksjonsmiddel med saft, er henlagt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Trondheim 20210202. Ikea på Leangen i Trondheim.Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er en beklagelig og uheldig hendelse, men etter politiets syn er det ikke begått noen straffbar handling eller straffbar unnlatelse. Vi avventer Trøndelag statsadvokatembeters behandling av klagen, sier politiinspektør Sunniva Tronvoll i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Hun forteller at politiet foretok avhør av fornærmede og gjorde rask etterforskning på stedet.

Det var 9. august at kundene fikk desinfeksjonsmiddelet i seg. De hadde forvekslet den giftige væsken med saft.

Mattilsynet kaller situasjonen uheldig.

– Bedriftene har et kjempeansvar. Det er veldig viktig at det ikke er mulig å ta feil slik at man drikker giftig væske. Vi har snakket med Ikea, og de har beklaget hendelsen, sier seksjonsleder for mat i avdeling Trondheim og omegn i Mattilsynet til avisa.

Ikea har siden endret rutiner og har nå en egen, merket beholder til desinfisering, opplyser markedssjef Randi Balstad Schjetne ved Ikea Leangen.

(©NTB)