Nordby kjøpesenter

Fortviler: – Dette er Sveriges største kjøpesenter. Det finnes ingen kunder

Beskjeden om reiseråd som fremdeles fraråder nordmenn å reise ut av landet er et nytt slag mot svenske grensekommuner. Nå håper de på endrede råd fra 15. juni.

Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– En viktig dato, sier fylkesmann Georg Andrén i Värmland om 15. juni.

– Konsekvensen av grensestengningen er veldig stor for næringslivet, for grensekommunene og dermed også for hele Värmland, sier Fredrik Larsson (M), ordfører for regionstyret i Värmland.

Koronapandemien har gått hardt utover handelsstanden i svenske grensekommuner. Salget på Nordby kjøpesenter falt med hele 95 prosent, mens Daftö camping har hatt en nedgang på 97 prosent siden Norge stengte grensene til Sverige, skrev SVT i forrige uke.

– Dette er Sveriges største kjøpesenter. Det finnes ingen kunder. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det vanskelig, sier Ståle Løvheim, sjef for Nordby shoppingsenter. Overfor Strömstads Tidning er han forsiktig optimist og håper på at grensene åpner i juni.

– Vi skal sørge for verdens mest koronasikre kjøpesenter, sier han til avisen.

Også lenger nord i landet kan de norske reiserådene gi dystre konsekvenser.

Swedish Lappland Visitors Board, som representerer de 16 nordligste kommunene, hadde 470.000 norske gjestedøgn i fjor, hvorav 60 prosent var i juli.

– Dersom nordmenn ikke kan reise til oss i sommer blir det et hardt slag. Så selvfølgelig håper vi at restriksjonene på reiser i norden lettes i juni, sier administrerende direktør Andreas Lind.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer