Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nordby shoppingsenter har opplevd en nedgang i salg på hele 95 prosent siden Norge stengte grensa til Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Nordby kjøpesenter

Fortviler: – Dette er Sveriges største kjøpesenter. Det finnes ingen kunder

Beskjeden om reiseråd som fremdeles fraråder nordmenn å reise ut av landet er et nytt slag mot svenske grensekommuner. Nå håper de på endrede råd fra 15. juni.

Publisert

– En viktig dato, sier fylkesmann Georg Andrén i Värmland om 15. juni.

– Konsekvensen av grensestengningen er veldig stor for næringslivet, for grensekommunene og dermed også for hele Värmland, sier Fredrik Larsson (M), ordfører for regionstyret i Värmland.

Koronapandemien har gått hardt utover handelsstanden i svenske grensekommuner. Salget på Nordby kjøpesenter falt med hele 95 prosent, mens Daftö camping har hatt en nedgang på 97 prosent siden Norge stengte grensene til Sverige, skrev SVT i forrige uke.

– Dette er Sveriges største kjøpesenter. Det finnes ingen kunder. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at det vanskelig, sier Ståle Løvheim, sjef for Nordby shoppingsenter. Overfor Strömstads Tidning er han forsiktig optimist og håper på at grensene åpner i juni.

– Vi skal sørge for verdens mest koronasikre kjøpesenter, sier han til avisen.

Også lenger nord i landet kan de norske reiserådene gi dystre konsekvenser.

Swedish Lappland Visitors Board, som representerer de 16 nordligste kommunene, hadde 470.000 norske gjestedøgn i fjor, hvorav 60 prosent var i juli.

– Dersom nordmenn ikke kan reise til oss i sommer blir det et hardt slag. Så selvfølgelig håper vi at restriksjonene på reiser i norden lettes i juni, sier administrerende direktør Andreas Lind.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.