Fortsatt ute: - Helsa er tross alt viktigst

Marte Olsbu Røiseland går ikke verdenscup i skiskyting før tidligst i januar. Avgjørelsen er tatt med helse- og trenerteamet.

Marte Olsbu Røiseland må fortsette å være på sidelinjen. Foto: NTB
Marte Olsbu Røiseland må fortsette å være på sidelinjen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser Skiskytterforbundet i en pressemelding.

– Dette er så klart veldig kjedelig og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM, og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier Røiseland.

31-åringen har ikke gått noen konkurranser i høst.

– Vi ønsker ikke å ta noen sjanser nå, kroppen er i bedring, men vi ønsker å ha Marte i best mulig slag til VM, sier landslagstrener Sverre Huber-Kaas.

Eckhoff også ute

31-åringen har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild.

Torsdag sist uke gikk Norges skiskytterjenter inn til 3.-plass på stafetten i Kontiolahti i Finland. Det har vært flere gode prestasjoner i sesongstarten.

– Jeg er så imponert over hva jentene har prestert. Det var spesielt fantastisk å se stafetten, selv om jeg selvfølgelig helst skulle stått på start sammen med dem. Jeg er stolt av lagvenninne mine, sier Røiseland.

Også Tiril Eckhoff er ute av laget. I starten av november ble det kjent at hun ikke har fått trent som normalt.

I meldingen fra Skiskytterforbundet het det at Eckhoff har gått gjennom en utfordrende periode i det siste. Forbundet skrev videre at 32-åringen ikke har «hatt det helt bra». Hun kan derfor ikke delta på verken treninger eller konkurranser den nærmeste tiden.

VM i skiskyting går i tyske Oberhof fra 8. til 19. februar.

Lagene

Dermed blir det de samme jentene som drar til Østerrike og Hochfilzen kommende helg:

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal) Emilie Kalkenberg (Skonseng), Karoline Knotten (Vingrom), Ida Lien (Simostranda), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum) Karoline Erdal (Førde).

For herrene drar Erlend Bjøntegaard hjem, og laget blir:

Filip Fjeld Andersen (Geilo), Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo), Sturla Holm Lægreid (Bærum), Johannes Dale (Fet).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer