Fortsatt trøbbel for påsketrafikken

Det er fremdeles en del stengte fjelloverganger i Sør-Norge tirsdag morgen. Noen strekninger har åpnet for kolonnekjøring.

Riksvei 7 over Hardangervidda, her ved Dyranut, er fortsatt stengt. Dette bildet er fra 5. april. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB
Riksvei 7 over Hardangervidda, her ved Dyranut, er fortsatt stengt. Dette bildet er fra 5. april. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk ble oppfordret av Vegtrafikksentralen om å utsette hjemreisen fra påskeferien til tirsdag på grunn av uvær. Men Vegtrafikksentralen melder på Twitter tirsdag morgen at få fjelloverganger i Sør-Norge er åpne igjen.

– Det er fremdeles mye vind, og fjelloverganger kan bli stengt, eller det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

E16 Filefjellet og E134 Haukeli er åpne. Det kommer en ny vurdering klokken 10 på Vikafjellet (riksvei 13), men den er foreløpig stengt. Det er kolonnekjøring på fylkesvei 50 Aurland-Hol fra klokken 8 og kolonnekjøring på riksvei 52 Hemsedal. Mandag kveld ble det meldt om to timers ventetid for å bli med i kolonnen.

De andre fjellovergangene i sør som fremdeles er stengt, er riksvei 7 Hardangervidda, fylkesvei 53 Tyin-Årdal og riksvei 15 Strynefjellet.

For trafikken som skal kjøre over Haukelifjellet, melder Vegtrafikksentralen om at det stort sett er bart på veiene, men også fare for glatte partier og redusert sikt enkelte steder.

I Innlandet er fylkesvei 27 Venabygdsfjellet stengt, og det samme er fylkesvei 51 Valdresflya.

I nord er det kolonnekjøring på fylkesvei 98 Ifjordfjellet på grunn av uvær.

– Bilistene bør ikke legge ut på tur uten vinterdekk, og de må være forberedt på at det kan bli ventetid ved fjellovergangene. Ha full tank på bilen og varme klær tilgjengelig. Vær tålmodig og kjør pent hjem fra påskeferie, sier Karbø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer