Fortsatt storstilt søk etter eldre mann i Gudbrandsdalen

Siden tirsdag har en eldre mann vært meldt savnet nær Gålå i Midt-Gudbrandsdalen. Store letemannskaper, samt helikopter, bistår i søket.

Publisert

33 frivillige, 26 fra Sivilforsvaret, sju fra Røde Kors og fire hunder leter etter mannen.

Torsdag ettermiddag bekrefter operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til NTB at savnede fremdeles ikke er funnet. Siste kontakt med savnede var ved 17-tiden mandag. Det er ikke funnet livstegn til savnede etter det.

Tirsdag kveld ble mannen meldt savnet. Siden da har det pågått en større leteaksjon, og det letes med uforminsket styrke. Bakkemannskaper har søkt gjennom hele natt til torsdag.

– Søket drives ved en kombinasjon av luftsøk, droner og bakkemannskaper. Vi søker alle stier, veier og gjør terrengsøk, sier Solberg, som legger til at det søkes ved vann.

Området det søkes i, er omkring savnedes hytte. Det er krevende terreng, og har vært nedbør i området. Tåke gjorde torsdag morgen at helikopter ikke kunne benyttes fra morgenen.

– Både redningshelikopter og politihelikopter har søkt utover dagen, sier Solberg, og bekrefter at politihelikopteret bistår i søket ved 13-tiden torsdag.

Operasjonslederen oppfordrer folk som har sett en eldre mann bevege seg i området om å ta kontakt med politiet.

(©NTB)

SYLFREKT: COP 26 er i gang i Glasgow. Utenfor sto Greta Thunberg og sang satiriske kampsanger sammen med andre klimaaktivister. Video: AP / NEWSFLARE / Agisilaos Koulouris / Peter Cassidy Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer