Fortsatt sikker på britisk støtte etter Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister.

Britisk regjeringskaos til tross, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er sikker på at støtten fra Storbritannia vil vedvare. Foto: Javad Parsa / NTB
Britisk regjeringskaos til tross, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er sikker på at støtten fra Storbritannia vil vedvare. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Boris Johnsons regjering har vært blant ukrainernes sterkeste allierte siden Russland invaderte i februar.

Til CNN sa Zelenskyj torsdag at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

– Det Johnson har gjort for Ukraina har hjulpet oss mye. Jeg anser ham som en venn av Ukraina, men jeg tror at også det britiske samfunnet støtter Ukraina. Det er derfor jeg mener Storbritannia er på det godes side – på Ukrainas side, sa Zelenskyj.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer