Fortsatt over 100 stengte fylkesveistrekninger i Innlandet

Innlandet er hardt rammet av både flom og ras flere steder etter ekstremværet Hans. Fortsatt er over 100 fylkesveistrekninger stengt.

Oversvømmelse i Dokka sentrum. Dokka-elva går over sine bredder og over bilvei i Dokka sentrum. Foto: Solveig Vikene / NTB
Oversvømmelse i Dokka sentrum. Dokka-elva går over sine bredder og over bilvei i Dokka sentrum. Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert

I løpet av de tre siste dagene har nesten 150 fylkesveipunkter fått skader etter ekstremværet Hans, skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Torsdag morgen er over 100 fylkesveistrekninger stengt og nesten 30 busslinjer er innstilt.

Selv om regnet har avtatt, er det fortsatt fare for flom noen steder i fylket. Det påvirker arbeidet på fylkesveiene. I tillegg skal geologer undersøke grunnen.

– Faren for jordskred må ned før vi kan begynne å rydde i rasfarlige områder. Vi må prioritere sikkerheten til mannskapene, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet.

Ifølge Riseng vil det ta lang tid å rydde og reparere de berørte fylkesveiene.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer