Fortsatt kaldt og tørt til helgen – særlig i nord

I Nord-Norge kan helgen by på temperaturer helt ned i minus 30 grader, For Sør-Norge er prognosene mer usikre, bortsett fra mer levelige temperaturer.

Det er foreløpig ingen fare for at snøen, særlig i indre strøk som her på Lillehammer, vil forsvinne med det første. Ifølge meteorologene fortsetter det kalde og tørre været gjennom helgen i store deler av landet. Foto: Solveig Vikene /NTB
Det er foreløpig ingen fare for at snøen, særlig i indre strøk som her på Lillehammer, vil forsvinne med det første. Ifølge meteorologene fortsetter det kalde og tørre været gjennom helgen i store deler av landet. Foto: Solveig Vikene /NTB Vis mer
Publisert

Det er et høytrykk fra Barentshavet som sørger for at det fortsatt blir kaldt i Nord-Norge.

– Høytrykk i nord på denne tiden av året betyr tørt og kaldt vær, og på Finnmarksvidda kan temperaturen komme ned imellom 20 og 30 minusgrader, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det kommer til å bli noe skyet, men han utelukker ikke at nordlendingene kan få et glimt av nordlyset i løpet av helgen. Langs kysten vil temperaturene blir noe mildere, mellom minus 5 og minus 15 grader. Det blir tørt vær og ikke noe mer snø i løpet av helgen.

Snøstopp i helgen i Midt-Norge

I Møre og Romsdal og Trøndelag vil det snø noe fram til helgen, for deretter å bli tørt vær både fredag, lørdag og søndag. I indre strøk kan det bli ganske kaldt, for eksempel på Røros.

Temperaturene kan variere mellom 20 og 25 minusgrader, mens det langs kysten vil ligge på mellom 5 og 10 minus.

Usikre prognoser for Sør-Norge

– I Sør-Norge sør for Stad og Dovre er prognosene mer usikre. Her kan det bli begge deler, men det kalde været vil sannsynligvis fortsette, sier Granerød.

Usikkerheten består i et lavtrykk fra Nordsjøen som kan føre til noe lavere temperaturer og alt fra regn, sludd og snøvær. Dette gjelder særlig på Sørlandet og Vestlandet der særlig ytre kystnære strøk kan få nedbør i form av regn.

Østlandet fortsatt kaldt og tørt

For Østlandet vil været også fortsette slik det har vært de siste dagene, med kaldt og tørt vintervær og temperaturer mellom 10 og 15 minusgrader, kaldest i indre strøk.

Snøen som kom i starten av uka, vil med andre ord bli liggende, og indre strøk kan også få noe nysnø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer