Fortsatt ikke løst konflikten: - Det handler om verdier

Johannes Høsflot Klæbo har ikke brukt veldig mye energi på konflikten med Norges Skiforbund. En avtale lar vente på seg under to måneder før verdenscupstarten.

Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Lise Åserud / NTB
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg har vært tydelig på mine ting fra start, og de som kjenner meg vet at det handler om verdier. Det er pappa sin oppgave å holde styr på ting. For meg har ikke dette vært noe energilekkasje, sa Klæbo på et pressetreff i Orkanger onsdag.

Langrennsstjernen har ennå til gode å skrive under på en representasjonsavtale med Skiforbundet. Det innebærer at han ikke er «kvalifisert» til å gå verdenscuprenn den kommende sesongen.

Konflikten dreier seg om bilderettigheter og sponsorer. En avtale må være i boks innen verdenscupstarten i Ruka i Finland i slutten av november. Uavhengig av en avtale kan Klæbo gå skirenn i Norge, som åpningsrennene på Beitostølen i november og NM samme sted i februar.

– Det blir artig å gå skirenn igjen. Formen er grei. Det er ikke noe sprut, men det er fortsatt en måned igjen. Det gjenstår et høydeopphold før vi går i gang på Beitostølen, sa Klæbo.

Klæbo slet med en hamstringsskade i fjor. Den plager ham fortsatt, uten at det har satt noen stopper for skitreningen.

– Jeg har gitt den (hamstringen) litt opp. Det blir verken bedre eller verre og er på stedet hvil. Jeg har slått meg litt til ro med det. Jeg trener mye rulleski og løper lite. Jeg har bestemt meg for å håpe på at vi våkner en dag og så er det bra, sa Klæbo.

Han har fått fokusert på sine arbeidsoppgaver gjennom sommeren.

– Jeg tar det ganske fint. Jeg har stort sett holdt på med mitt, så det var godt å komme hjem til Trondheim og får noen dager der etter høydeoppholdet i USA, sa Klæbo.

Tidligere onsdag ble det kjent at Klæbo innleder et samarbeid med selskapet Norsk Kylling.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer