Fortsatt høye smittetall i Trondheim: - Tåler ikke mye mer smitte nå

Det er registrert 47 nye smittede i Trondheim det siste døgnet. Minst én av de smittede har ukjent smittekilde.

47 personer har det siste døgnet fått påvist koronasmitte i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
47 personer har det siste døgnet fått påvist koronasmitte i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Minst 40 er smittet av kjente nærkontakter, en har ukjent smittekilde, mens seks ikke er ferdig sporet ennå, opplyser Trondheim kommune.

2.073 personer testet seg i kommunen tirsdag.

Smitten har vært svært lav i Trondheim gjennom vinteren og våren, ofte med kun et par registrerte smittetilfeller daglig. Men den siste uken har vært preget av et betraktelig smittehopp

Kommunedirektør Morten Wolden sier til Adresseavisen at han tror kommunen må regne med høye smittetall i de neste fire til seks dagene, før det kan begynne å snu.

– Tåler ikke mer smitte

– Jeg tror ikke vi tåler mye mer smitte i byen nå. Vi er helt i grenseland på testkapasiteten, og at vi mister kontrollen. Hvis det skjer, må vi innføre enda strengere tiltak. Det blir en dårlig start på sommeren, sier Wolden til avisen.

Onsdag vedtar formannskapet i Trondheim en ny og strengere lokal koronaforskrift. Blant forslagene er å stramme inn matservering til skjenking, og en maksgrense på ti personer på innendørs arrangementer.

Krafttiltak

Trøndelagskommunene har aldri under pandemien opplevd så mye smitte samtidig, og nå ber Statsforvalteren i Trøndelag fylket om å sette inn krafttak de neste 14 dagene for å bremse smittespredningen.

– Det bekymrer meg veldig fordi i Trøndelag er det ennå mange i risikogruppene som ikke er vaksinert. Disse personene krever ekstra beskyttelse fremover. Vi må alle ta et krafttak de neste 14 dagene, slik at vi hindrer enda større smittespredning, sier smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos Statsforvalteren i Trøndelag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer