Fortsatt betydelig snøskredfare i store deler av landet

Det varsles om betydelig snøskredfare i store deler av landet torsdag og fredag.

I slutten av mars ble fire personer hentet ut av et snøskred ved Blåruttinden i Balsfjord i Troms. Snøskredfaren er fortsatt betydelig i store deler av landet. Foto: Maja Meyer/ Forsvaret / NTB
I slutten av mars ble fire personer hentet ut av et snøskred ved Blåruttinden i Balsfjord i Troms. Snøskredfaren er fortsatt betydelig i store deler av landet. Foto: Maja Meyer/ Forsvaret / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det gikk åtte skred i løpet av dagen onsdag bare i Møre og Romsdal. Flere personer ble tatt, og en er kritisk skadd. Politiet fikk en rekke meldinger om snøskred utløst av skiløpere, og både politiet og Hovedredningssentralen ber folk om å holde seg unna skredterreng.

Store deler av landet er fortsatt merket med oransje farevarsel, altså betydelig snøskredfare, viser varslingstjenesten varsom.no. Det gjelder blant annet områder i Vest-Finnmark, store deler av Troms, Helgeland, Romsdal, Indre Fjordane og Jotunheimen.

Lege i redningshelikopteret på Ørland Torvik Heian ber folk om å være utvise aktsomhet.

– Dette er skred som er utløst av skiløpere. Da er det grunn til å reagere. For mange tar dårlige valg og utsetter seg selv og andre for fare, sier legen til Romsdals Budstikke.

Han har inntrykk av at en del skiløpere ikke er klar over hvor stor risiko det innebærer å gå i skredterreng. Det er også en annen gruppe med skiløpere som går ekstremturer og tar en kalkulert risiko, mener han.

– Folk må sette seg inn i situasjonen som gjelder, lese skredvarsel og ta konservative valg. Den gruppa du er på tur med, må bygge kompetanse og øve på å redde hverandre. Det er ikke godt nok å ha godt utstyr. Skal en ha en sjanse, må det øves, sier Heian til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer