«Forsvunnet» kinesisk stjerne: - Anklagene om overgrep var en stor misforståelse

Den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai har truffet IOC-president Thomas Bach i Beijing. IOC vil ikke svare på om hun nå får uttale seg fritt eller ikke.

Peng Shuai har møtt IOC-president Thomas Bach i Beijing. Det forteller hun i sitt første intervju med internasjonal presse etter at hun forsvant fra offentligheten en periode i november i fjor. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB
Peng Shuai har møtt IOC-president Thomas Bach i Beijing. Det forteller hun i sitt første intervju med internasjonal presse etter at hun forsvant fra offentligheten en periode i november i fjor. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Vis mer
Publisert

Peng bekrefter selv møtet med Bach i et intervju med den franske avisen L'Equipe. I intervjuet benekter Peng igjen at anklagene hun kom med mot en partitopp om seksuelle overgrep, stemmer. Det dreier seg om en stor misforståelse, sier hun.

Intervjuet ble gjort under spesielle omstendigheter. L'Equipe måtte levere spørsmålene på forhånd og fikk ikke anledning til å stille oppfølgingsspørsmål, og en representant fra Kinas OL-komité var til stede under intervjuet og oversatte alle svarene til Peng til engelsk.

Sjefen for Den internasjonale olympiske komité (IOC) er i Kina i forbindelse med at landet i disse dager arrangerer vinter-OL.

– Vi spiste middag sammen lørdag, og vi hadde en fin samtale, sier Peng.

Avslutter karrieren

36-åringen legger til at hun har bestemt seg for å avslutte tenniskarrieren. Store deler av intervjuet, som ble arrangert av Kinas OL-komité med hjelp fra IOC, fokuserte på Pengs karriere som spiller. Peng sa at flere kneskader gjorde at hun ikke ser for seg et comeback.

L'Equipe stilte henne spørsmål om anklagene hun kom med mot Zhang Gaoli, tidligere visestatsminister og medlem av kommunistpartiets allmektige stående komité.

Det er første gang at Peng uttaler seg til internasjonal presse etter «forsvinningssaken» i november. I flere uker var hun ikke å se offentlig etter å ha lagt ut anklagene på det sosiale mediet Weibo.

– Seksuelle overgrep? Jeg sa aldri at noen utsatte meg for seksuelle overgrep. Det innlegget førte til enorme misforståelser, sier Peng.

Kvinnenes tennisorganisasjon WTA er likevel fortsatt bekymret for hennes situasjon, og ingen derfra har vært i direkte kontakt med henne siden i fjor høst.

Vil ikke svare på om hun uttaler seg fritt

En talsperson for IOC vil ikke svare på om den mektige organisasjonen mener Peng uttaler seg fritt eller er under press.

– Jeg synes ikke det er opp til oss å gi en dom over det, og det er heller ikke opp til dere, sa talsperson Mark Adams på en internasjonal pressekonferanse i Beijing.

Peng svarte i intervjuet selv ikke direkte på et spørsmål om hun har fått problemer med myndighetene etter at hun la ut anklagene. Hun sier at hun aldri forsvant, men at det var umulig å svare på alle meldingene hun fikk i mediestormen som raste.

– Jeg vil si at følelser, sport og politikk er tre helt klart separate ting. Mine romantiske problemer, mitt liv, bør ikke bli blandet inn i sport og politikk, sier Peng.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer