Forsvarstopp: – Trenger en brigade til

Hæren er for liten til å forsvare Norge i en konflikt inntil NATO-forsterkninger er på plass, mener Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter.

Hæren er ikke i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer med dagens ressurser, mener Forsvarets operative sjef Rune Jakobsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Hæren er ikke i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer med dagens ressurser, mener Forsvarets operative sjef Rune Jakobsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Skal vi ha evne til både å bidra i NATO og å ha et troverdig forsvar hjemme samtidig, trenger vi nok en brigade til. Så må vi fornye Hærens materiell og øke kampkraften og utholdenheten. Nå er Hæren for liten for den laveste oppgaven: Å forsvare norsk territorium inntil allierte forsterkninger kommer, sier Jakobsen til VG.

8. oktober skal forsvarssjefen Haakon Bruun-Hanssen gi sitt fagmilitære råd til forsvarsminister Frank Bakke-Hansen (H).

Jakobsen mener at Forsvaret ikke kan klare seg med en videreføring av dagens nivå.

– Hoveddilemmaet for hele Forsvaret, hvis vi skal gå videre med de samme ressursene som vi har nå, er at vi ikke er i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer. Så det er det første vi må fikse, legger han til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer