Hæren er ikke i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer med dagens ressurser, mener Forsvarets operative sjef Rune Jakobsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Hæren er ikke i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer med dagens ressurser, mener Forsvarets operative sjef Rune Jakobsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Forsvarstopp: – Trenger en brigade til

Hæren er for liten til å forsvare Norge i en konflikt inntil NATO-forsterkninger er på plass, mener Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter.

Publisert

– Skal vi ha evne til både å bidra i NATO og å ha et troverdig forsvar hjemme samtidig, trenger vi nok en brigade til. Så må vi fornye Hærens materiell og øke kampkraften og utholdenheten. Nå er Hæren for liten for den laveste oppgaven: Å forsvare norsk territorium inntil allierte forsterkninger kommer, sier Jakobsen til VG.

8. oktober skal forsvarssjefen Haakon Bruun-Hanssen gi sitt fagmilitære råd til forsvarsminister Frank Bakke-Hansen (H).

Jakobsen mener at Forsvaret ikke kan klare seg med en videreføring av dagens nivå.

– Hoveddilemmaet for hele Forsvaret, hvis vi skal gå videre med de samme ressursene som vi har nå, er at vi ikke er i stand til å holde ut til alliert hjelp kommer. Så det er det første vi må fikse, legger han til.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.