Forsvarsminister: Svensk ammunisjonslager er mål for russiske spioner

Det svenske forsvaret har identifisert personer som skal ha kobling til Russland i nærheten av svenske ammunisjonslager.

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist sier Russland driver aktivt med spionasje overfor Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist sier Russland driver aktivt med spionasje overfor Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyser Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist til Aftonbladet. Han beskriver at myndighetene er kjent med uforklarlige droneobservasjoner og hvordan Russland skygger marineøvelser.

– Russland har drevet krigsplanlegging på svensk territorium i svært lang tid, sier Hultqvist.

Forsvarsministeren er opptatt av hvordan det svenske folkeforsvaret skal flettes sammen med Nato-forsvar. Han beskriver hvordan sikkerhetssituasjonen har blitt forverret den siste tiden.

– Noen ganger får jeg informasjon om at folk er blitt sett eller at det er notert at personer med tilknytning til Russland ved ammunisjonslagre, militærbaser og øvelser, sier han.

– Russland driver aktivt med spionasje mot Sverige. Det innebærer rekruttering av spioner, men også direkte informasjonsinnhenting under militære øvelser, ulike typer infrastruktur og militære operasjoner. Dette er en realitet som den svenske offentligheten må være klar over, sier Hultqvist.

Torsdag møter Hultqvist sine norske og finske kolleger i et forsvarsministermøte i Finland, hvor sikkerhetssituasjonen i Norden står øverst på agendaen, skriver The Barents Observer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer