Forsvaret vil beklage til vernepliktige etter ulovlige kontroller

Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble rammet av den mangeårige og ulovlige praksisen til Forsvarets narkotikagruppe.

Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble rammet av den mangeårige og ulovlige praksisen til Forsvarets narkotikagruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB
Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble rammet av den mangeårige og ulovlige praksisen til Forsvarets narkotikagruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble kastet ut etter ulovlig kontroll, skriver Dagens Næringsliv.

Det skjer etter at avisen i forrige uke skrev om at kommende soldater i mange år har blitt kontrollert ulovlig i politiets registre av Forsvarets narkotikagruppe. Flere er tatt ut av tjeneste som følge av funnene.

– Forsvaret vil skriftlig beklage når vi har full oversikt. Eventuell tjeneste vil avklares mellom den enkelte og Forsvaret. Ingen vil tvinges inn til tjeneste, sier oberstløytnant Petter Lysholm, nestleder ved Forsvarets personell- og vernepliktssenter.

Nå går Forsvaret gjennom interne systemer for å se hva som er årsaken til at enkeltpersoner ikke har fått tjenestegjøre. Det er så langt ikke avklart hvor langt tilbake Forsvaret vil gå, men det er blitt pekt på kull født på 1980-tallet, skriver avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer