Forsvaret undersøker bombefunn i Vestfold

Politiet opplyser at alle som bor under én kilometer unna bombefunnet på Vallø i Tønsberg, er evakuert. Nå undersøker Forsvaret bomben.

Publisert

Politiet varslet natt til torsdag at alle beboerne i nærheten av bombefunnet måtte evakuere boligene sine før klokka 9 torsdag morgen. Nå opplyser Sørøst politidistrikt at alle er evakuert, at veien til Vallø er stengt, og at Forsvaret setter i gang med å undersøke bomben.

– Nå går Forsvarets eksperter inn i området, så må de vurdere om gjenstanden er farlig eller ikke, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.

For beboere som ikke har noe sted å dra til under evakueringen, har Slagen samfunnshus og Slagenhallen blitt åpnet.

Bombefunn

Da funnet ble gjort onsdag, ble alle arbeidere på stedet evakuert, men første evaluering var at beboere ikke behøvde å haste med å evakuere.

– Per nå er det ingen fare for at bomben skal gå av, sa politiets innsatsleder Line Andresen Olstad til Tønsbergs Blad.

Natt til torsdag vurderte imidlertid politiet situasjonen annerledes, og beboere måtte ut av boligene sine.

– Beboere vil få beskjed om når de kan flytte tilbake, mest sannsynlig i morgen kveld. Ny evakuering vil skje når bomben skal håndteres. Info om dette blir gitt etter undersøkelsene, opplyser politiet.

Ikke første gang

Det er ikke akkurat første gang det blir funnet bomber på den gamle raffineritomta på Vallø, der det for øyeblikket pågår en storstilt opprydning.

Flere ganger har arbeidet blitt stoppet på grunn av bombefunn fra krigens dager. Blant annet på grunn av at britiske bombefly gjennomførte et omfattende luftangrep mot Vallø Oljeraffineri to uker før krigens slutt i 1945.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer