Forsvaret: Cold Response fortsetter som planlagt etter flystyrten

Forsvaret sier at militærøvelsen Cold Response fortsetter som planlagt. Fredag styrtet et amerikansk militærfly som deltok i øvelsen og fire mennesker omkom.

Et bilde frigjort av Forsvaret viser det amerikanske luftfartøyet Osprey, tatt i Norge 19. februar i år. Foto: Tiril Haslestad / Forsvaret / NTB
Et bilde frigjort av Forsvaret viser det amerikanske luftfartøyet Osprey, tatt i Norge 19. februar i år. Foto: Tiril Haslestad / Forsvaret / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Øvelse Cold Response fortsetter som planlagt med de tiltak som vi må gjøre på grunn av været, skriver Forsvaret i en pressemelding lørdag morgen.

Fredag styrtet et fly tilhørende den amerikanske marinen, som deltok på Nato-øvelsen Cold Response som pågår i Norge. Fire amerikanere mistet livet i flystyrten.

– Vi støtter amerikanerne med å håndtere situasjonen fremover. Det er U.S. Marine Corps som varsler de pårørende, og Forsvaret vil støtte ved behov, skriver Forsvaret.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at han fikk melding om flystyrten fredag ettermiddag.

– Jeg fryktet det verste, men håpte i det lengste på bedre nyheter, sier Kristoffersen.

– Søk- og redningsoperasjonen fant det som var et ulykkessted. Nå er det dessverre bekreftet at mannskapet om bord i det amerikanske flyet omkom i ulykken. Mine tanker går til de etterlatte og kolleger av de omkomne. Takk til alle involverte i søk- og redningsoperasjonen. Vi har ingen å miste, sier Kristoffersen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer