Forsvarer vil at Baneheia-saken skal gå i Oslo

Den gjenåpnede saken mot Viggo Kristiansen bør gå for Borgarting lagmannsrett i Oslo, mener Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

Advokat Arvid Sjødin forsvarer Baneheie-dømte Viggo Kristiansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Advokat Arvid Sjødin forsvarer Baneheie-dømte Viggo Kristiansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Det er det mest naturlige og enkleste for partene og vitner at saken går for Borgarting lagmannsrett. Den ligger sentralt, og det er mye lettere å komme seg fra Kristiansand til Oslo enn til Bergen, sier advokat Sjødin til NTB.

Høyesterett startet tirsdag arbeidet med å oppnevne domstolen som skal behandle Baneheia-saken på nytt, blant annet ved å innhente partenes syn.

Valget kan uansett ikke falle på Agder lagmannsrett, domstolen som avsa den fellende dommen mot Viggo Kristiansen i 2002, men skal ifølge loven være en av de tilliggende lagmannsrettene – Borgarting eller Gulating.

Rask behandling

Bare hvis det foreligger særlige grunner kan man fravike lovens hovedregel, men slike grunner er det ikke i dette tilfellet, mener Sjødin.

Etter det NTB forstår, er Høyesterett innstilt på å underlegge spørsmålet rask behandling. Det kan bli klart allerede i løpet av uka hvilken lagmannsrett som blir valgt.

Dette blir også domstolen som skal behandle begjæringen til Viggo Kristiansen (41) om løslatelse i påvente av ny rettsbehandling, hvis påtalemyndigheten ikke samtykker. NTB har vært i kontakt med Agder statsadvokatembeter, men har så langt ikke fått svar fra førstestatsadvokat Erik Erland Holmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer