Vil løslate Viggo Kristiansen:

Forsvarer: En enorm lettelse

Statsadvokaten vil at Viggo Kristiansen skal løslates. Familiene til de drepte jentene i Baneheia er skuffet, mens forsvareren kaller det en enorm lettelse.

Arkivbilde av Viggo Kristiansen. Foto: Photoline / NTB
Arkivbilde av Viggo Kristiansen. Foto: Photoline / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding mandag opplyser statsadvokatene Andreas Schei og Johan Øverberg at påtalemyndigheten støtter Viggo Kristiansens anke om løslatelse.

– Etter en samlet vurdering, der det er tatt i betraktning at saken etter gjenåpningen ikke er endelig avgjort, og der også behovet for samfunnsvern er vurdert, har påtalemyndigheten kommet til at vi vil støtte Kristiansens anke til Høyesterett og påstå ham løslatt, skriver de to.

Kristiansen er dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Forsvarer: Enorm lettelse

Familiene til de drepte jentene er overrasket og skuffet over at påtalemyndigheten ber om at Viggo Kristiansen løslates, forteller bistandsadvokat Audun Beckstrøm til NTB.

Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, betegner avgjørelsen som en «enorm lettelse». Han venter løslatelse mandag eller tirsdag.

– Viggo er betydelig overrasket, men veldig glad. Jeg har også snakket med familien. Flere sier de skal hjem og heise flagget, sier Sjødin til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer