Forsvarer: – Atle Antonsen er lettet over å bli trodd

Atle Antonsen er lettet over å bli trodd på at han aldri mente å fremsette rasistiske ytringer, sier hans forsvarer etter Riksadvokatens henleggelse.

Riksadvokaten har opprettholdt statsadvokatens henleggelse av anmeldelsen mot komiker Atle Antonsen fra samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali etter at de begge var gjester på utestedet Bar Boca på Grünerløkka 23. oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Riksadvokaten har opprettholdt statsadvokatens henleggelse av anmeldelsen mot komiker Atle Antonsen fra samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali etter at de begge var gjester på utestedet Bar Boca på Grünerløkka 23. oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Sumaya Jirde Ali klaget saken videre til Riksadvokaten da statsadvokaten henla hennes anmeldelse av komiker Atle Antonsen. Fredag ble det kjent at også Riksadvokaten henlegger anmeldelsen.

– Slik Riksadvokaten påpeker i henleggelsen, har Sumaya Jirde Ali i sin klage lagt til grunn at Antonsen forsøkte å være morsom. Andre vitner har forklart det samme. Antonsen er også lettet over at Riksadvokaten mener det heller ikke er grunnlag for å konkludere med at han oppførte seg aggressivt, sier forsvarer Marianne Klausen i en uttalelse til NTB.

Antonsen vil samtidig gjenta sin beklagelse for den belastningen han har utsatt Ali for.

– Det Antonsen sa til Ali, var malplassert og ubetenksomt, sier forsvareren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer