Første nedstenging i Tyskland siden gjenåpningen

Myndighetene i Nordrhein-Westfalen stenger ned et distrikt med over 360.000 innbyggere som følge av et nytt coronautbrudd i den tyske delstaten

«Slakterier er dødelige for dyr og arbeidere», står det på «ljåen» til denne dyrevernsaktivisten utenfor anlegget til Tönnies der smitteutbruddet ble registrert. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
«Slakterier er dødelige for dyr og arbeidere», står det på «ljåen» til denne dyrevernsaktivisten utenfor anlegget til Tönnies der smitteutbruddet ble registrert. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– For første gang i Tyskland gjeninnfører vi tiltakene som gjaldt for flere uker sider, sier delstatsminister Armin Laschet.

Nedstengningen, som gjelder Gütersloh-distriktet vest i Tyskland, skjer etter et stort utbrudd av coronasmitte blant ansatte på et stort slakteri forrige uke.

Delstatsministeren sier at folk i distriktet kun skal ha kontakt med personer fra egen husstand eller én person utenfra. Kinoer, treningssentre og barer blir stengt, men restauranter kan holde åpent.

300 politibetjenter passer på

Det bor om lag 100.000 innbyggere i selve byen Gütersloh, mens over 360.000 mennesker er bosatt i distriktet med samme navn.

300 politibetjenter blir sendt til distriktet for å sørge for at nedstengningstiltakene blir overholdt. De skal også bidra til å sørge for at de til sammen 6.000 ansatte ved slakteriet holder seg innendørs. I tillegg er også polske, rumenske og bulgarske tolker på vei, ettersom mange av de ansatte kommer fra Øst-Europa.

Delstatsministeren sier at nedstengningen vil vare fram til 30. juni, og han beskriver dette som et «føre var»-tiltak, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer