Første coronavaksine i Norge settes på et sykehjem i Oslo klokken 12 søndag

Den første coronavaksinen som settes i Norge, blir satt på et sykehjem i Oslo klokken 12 søndag 27. desember. De kommende dagene vil 5.000 eldre få vaksinen.

Avdelingsleder Samira Benaissa gjør den første dosen med covid-19 vaksinen klar for forsendelse til et sykehjem i Oslo. Tidligere på dagen kom den første leveransen til Norge med 9.750 doser av coronavaksinen, utviklet av Pfizer og Biontech. Foto: Heiko Junge / NTB
Avdelingsleder Samira Benaissa gjør den første dosen med covid-19 vaksinen klar for forsendelse til et sykehjem i Oslo. Tidligere på dagen kom den første leveransen til Norge med 9.750 doser av coronavaksinen, utviklet av Pfizer og Biontech. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Helsedepartementet har besluttet at den første vaksinen skal settes på et sykehjem i Oslo allerede søndag, mens den ordinære vaksineringen går i gang mandag.

I første omgang er det sykehjemsbeboere som skal vaksineres. I tillegg til Oslo får Stange, Hamar, Ringsaker, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler vaksinedoser fra den første leveransen. Disse starter vaksinering mandag.

De første 10.000 vaksinedosene kom til Norge 26. desember og blir fordelt på rundt 5.000 personer, som får én dose nå og én dose om tre uker, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi er veldig glade for at vaksinen er på plass og at vi nå kan begynne å vaksinere i Norge, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Ankom lørdag morgen

Lørdag morgen ankom lastebilen med de første dosene Ullevål sykehus i Oslo. 9.750 doser av vaksinen, utviklet av Pfizer og Biontech, skal nå fordeles på sju østlandskommuner.

– Dette er en veldig viktig dag for Norge, og jeg er glad for at vi nå har fått vaksinen, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NTB lørdag morgen.

– Det er en stor dag vi har ventet spent på helt siden dette begynte for ett år siden, la hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer