Coronaviruset

Første corona-dødsfall utenfor Kina

Det første dødsfallet av Wuhan-viruset utenfor Kina ble registrert på Filippinene lørdag da en mann fra Kina døde i Manila.

En kvinne forsøker å beskytte seg mot Wuhan-viruset i Beijing. Det første dødsfallet utenfor Kina er nå registrert på Filippinene. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
En kvinne forsøker å beskytte seg mot Wuhan-viruset i Beijing. Det første dødsfallet utenfor Kina er nå registrert på Filippinene. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Landets helsedepartement opplyser at en 44 år gammel kinesisk mann fra Wuhan ble lagt inn på sykehus 25. januar med typiske symptomer på Wuhan-viruset - hoste, feber og sår hals.

Han fikk etter hvert lungebetennelse, og selv om han først syntes å bli bedre, ble tilstanden gradvis forverret de siste 24 timene før han døde.

Mannens 38 år gamle samboer, også hun fra Wuhan, var den første som testet positivt for viruset på Filippinene. Hun ligger fortsatt i isolat i Manila.

De to kom til Filippinene fra Hongkong 21. januar. De er de eneste som er registrert med virussmitten hittil på Filippinene.

Antall døde av viruset i Kina økte lørdag til 304. Utenfor Kina er det registrert over 100 smittede i USA, Australia, Asia og Europa, men ingen døde før lørdagens dødsfall på Filippinene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer