Først i verden: Singapore åpner for salg av laboratoriekjøtt

Kjøtt som er dyrket fram i laboratorier, kan nå selges på restauranter i Singapore – det første landet i verden som tillater salg av denne typen kjøtt.

Eat Just, Inc./Handout
Eat Just, Inc./Handout Vis mer
Publisert

Det amerikanske selskapet Eat Just kunngjorde onsdag at de hadde fått godkjenning fra bystaten. Deres kyllingkjøtt er dyrket fram i bioreaktorer fra dyreceller.

Selskapet kaller nyheten et gjennombrudd for verdens kjøttindustri, som leter etter metoder for å produsere mer miljøvennlig kjøtt.

Kjøttforbruket i verden ventes ifølge Eat Just å stige med 70 prosent fram mot 2050. Eksperter har ofte advart om at dette bidrar til å øke landbrukets klimautslipp. Det er hovedsakelig fordi kyr produserer mye metangass, en av de kraftigste klimagassene, og fordi kjøttproduksjon ofte skjer i områder der det er hogd ned skog som binder opp CO2.

Eat Just håper godkjenningen vil bli den første av mange i Singapore og verden over.

Det har vært bekymring knyttet til prisen på laboratoriekjøtt. En talsmann for Eat Just sier til nyhetsbyrået AFP at produktet i første omgang vil være i samme prisklasse som kylling av prima kvalitet til en restaurant i toppsjiktet.

Senere er håpet at prisen skal bli lavere enn vanlig kylling, legger han til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer