Det amerikanske selskapet Eat Just kunngjorde onsdag at de hadde fått godkjenning fra bystaten. Deres kyllingkjøtt er dyrket fram i bioreaktorer fra dyreceller.
Selskapet kaller nyheten et gjennombrudd for verdens kjøttindustri, som leter etter metoder for å produsere mer miljøvennlig kjøtt.

Vaksine godkjent i Storbritannia:- Påvirker ikke Norge
Kjøttforbruket i verden ventes ifølge Eat Just å stige med 70 prosent fram mot 2050. Eksperter har ofte advart om at dette bidrar til å øke landbrukets klimautslipp. Det er hovedsakelig fordi kyr produserer mye metangass, en av de kraftigste klimagassene, og fordi kjøttproduksjon ofte skjer i områder der det er hogd ned skog som binder opp CO2.
Eat Just håper godkjenningen vil bli den første av mange i Singapore og verden over.
Det har vært bekymring knyttet til prisen på laboratoriekjøtt. En talsmann for Eat Just sier til nyhetsbyrået AFP at produktet i første omgang vil være i samme prisklasse som kylling av prima kvalitet til en restaurant i toppsjiktet.
Senere er håpet at prisen skal bli lavere enn vanlig kylling, legger han til.
(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.