Forskere mener å ha funnet årsak til blodpropper knyttet til coronavaksine

Forskere mener en kjedereaksjon i immunsystemet er grunnen til de sjeldne tilfellene av blodpropper blant personer som får AstraZeneca-vaksinen, melder BBC.

Et forskningsteam i Cardiff i Wales mener de har funnet ut hvorfor noen kan få blodpropp av AstraZeneca-vaksinen. Illustrasjonsfoto: Matthias Schrader / AP / NTB.
Et forskningsteam i Cardiff i Wales mener de har funnet ut hvorfor noen kan få blodpropp av AstraZeneca-vaksinen. Illustrasjonsfoto: Matthias Schrader / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Vaksinen, som blir satt i en muskel i overarmen, kan noen ganger lekke ut i blodet. Et protein i blodet kan så feste seg til et av komponentene i AstraZeneca-vaksinen, har et forskerteam i Cardiff kommet fram til.

I sjeldne tilfeller vil dette sette i gang en kjedereaksjon hvor immunsystemet angriper disse, fordi det tror det er coronaviruset det angriper. Dette kan føre til at blodpropper dannes.

Forskerne fikk nødfinansiering fra britiske myndigheter for å forske på blodproppene, ifølge BBC.

En talsperson for AstraZeneca mener forskningen ikke gir endelige svar, men «interessante innsikter».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer