Forskere gjorde «svært uvanlig» funn

Utenfor Tahiti har forskere oppdaget et av verdens største korallrev. Revet ligger på mellom 30 og 65 meters dyp og synes å være uberørt av klimaendringer.

Revet ligger på mellom 30 og 65 meters dyp og synes å være så godt som uberørt av klimaendringer. Foto: Alexis Rosenfeld / AP / NTB
Revet ligger på mellom 30 og 65 meters dyp og synes å være så godt som uberørt av klimaendringer. Foto: Alexis Rosenfeld / AP / NTB Vis mer
Publisert

Funnet av de roseformede korallene er «svært uvanlig», ifølge Unesco.

Marinbiologen Laetitia Hdeouin fra det franske forskningssenteret CNRS omtaler det som gode nyheter.

– Vi tror at rev som ligger på dypere vann, kan være bedre beskyttet mot global oppvarming, sier hun.

Revet er rundt tre kilometer langt og på det meste 65 kilometer bedt, ifølge Unesco. Det gjør det angivelig til «et av de største, friske korallrevene som er oppdaget». Hver enkelt av korallene er på opptil to meter i diameter.

De fleste av verdens kjente rev ligger på mindre enn 25 meters dyp. FN-organet mener at funnet av revet kan indikere at det finnes langt flere friske korallrev i til nå ikke kartlagte deler av havbunnen.

– Per nå kjenner vi månens overflate bedre enn havets dyp, sier Unesco-sjef Audrey Azoulay, og legger til at kun 20 prosent av den globale havbunnen er kartlagt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer