Forskere: Dobbelt så mange kan ha dødd av corona

Dobbelt så mange kan ha dødd av coronaviruset i verden som de offisielle tallene viser, ifølge en ny studie.

Kremeringsbålene lyser opp natten over hele India. Trolig har langt flere mennesker dødd av koronaviruset i landet enn de offisielle tallene sier. Foto: Ishant Chauhan / AP / NTB
Kremeringsbålene lyser opp natten over hele India. Trolig har langt flere mennesker dødd av koronaviruset i landet enn de offisielle tallene sier. Foto: Ishant Chauhan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av viruset sammenlignet med de drøyt 3,2 millioner dødsfall som er registrert av Johns Hopkins-universitetet.

Beregningene til forskerne ved University og Washington viser også at dødstallet i USA kan være 905.000, mens det offisielle tallet nå er 580.000.

De offisielle tallene på døde er nært knyttet til hvor mange som er testet som gjøres i hvert land. I tillegg kan det være mange andre årsaker til at de offisielle tallene er så lave, blant annet at dødsfall andre steder enn på sykehus ikke er talt med, eller at avdøde pasienter ikke er testet for covid-19.

Forskerne tror de største avvikene er i India, der det kan være tre ganger så mange dødsfall som det offisielle tallet på 221.000, og i Russland, hvor tallet kan være fem ganger så høyt som det offisielle 109.000.

De sier de har fem land der de mener at minst en halv million mennesker er døde av viruset. I tillegg til de tre nevnte, gjelder det også Brasil og Mexico.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer