Forsker: Halve Sveriges befolkning vil bli coronasmittet i april

I slutten av april vil omtrent halvparten av Sveriges rundt 10 millioner innbyggere være smittet, ifølge forsker Tom Britton.

Et eget telt for intensivbehandling av 16 til 20 intensivpasienter er satt opp utenfor sykehuset i Helsingborg. I Stockholm regner helsemyndighetene med at sykehusene vil være fulle av koronasmittede i løpet av uka, men at smittetoppen ikke vil nås før i slutten av april. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
Et eget telt for intensivbehandling av 16 til 20 intensivpasienter er satt opp utenfor sykehuset i Helsingborg. I Stockholm regner helsemyndighetene med at sykehusene vil være fulle av koronasmittede i løpet av uka, men at smittetoppen ikke vil nås før i slutten av april. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han mener at april vil være den måneden hvor spredningen av viruset vil være mest intens, men advarer om at det vil fortsette utover mai.

– Etter april vil ikke spredningen stoppe, men sakte gå ned slik at omtrent to tredeler av befolkningen er smittet innen utgangen av mai, mener Britton.

Han er professor i matematisk statistikk ved Stockholms universitet, hvor de forsker på hvordan smittsomme sykdommer oppfører seg i en populasjon.

Minst 250.000 smittet

Tirsdag kveld var det registrert 180 dødsfall i Sverige som følge av coronaviruset. Landet hadde da 4.435 bekreftede tilfeller.

Tallene forskningen baserer seg på går ut på at mellom en halv million og en million svensker allerede er smittet i dag.

– Det er en vurdering som jeg nok ikke ville pantsatt huset mitt for. Men om jeg kan si mellom 250.000 og halvannen million, da ville jeg nok turt å sette huset i pant, sier Britton.

Stor smittefare

Forskeren oppfordrer til isolering.

– Om det er en måned du bør gjøre deg selv og andre en tjeneste ved å bli hjemme, så er det i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer